Dit moet je weten

Als examinator val je samen met jouw 700 collega’s onder de divisie Rijvaardigheid van het CBR. Met jaarlijks ruim 600.000 examenkandidaten sta jij als examinator voor de uitdaging om jouw kandidaten te beoordelen op een verantwoorde deelname aan het verkeer. Jullie delen de verantwoordelijkheid voor de beoordeling van aspirant-bestuurders bij praktijkexamens en toetsen voor de auto, auto met aanhangwagen, motor, bromfiets en brommobiel. Als examinator sta je aan de basis van de verkeersveiligheid van Nederland.

Je hebt social skills

Als examinator bezit je een uitzonderlijke dosis inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Ook haal je alles uit de kast om kandidaten op hun gemak te stellen en steeds weer te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Dit zijn vaardigheden, die ook van pas komen om uitslagen op een heldere en respectvolle manier mee te geven; ook wanneer dit betekent dat een kandidaat gezakt is. In dit geval weet je een negatief gevoel in een positief gevoel om te zetten. Voor een zelfverzekerde volgende poging waarbij iedereen een gelijke en respectvolle behandeling krijgt.

Je bent doortastend

Als examinator ben je van alle markten thuis: uitslagen helder overbrengen, omgaan met weerstand en sociale druk en het bewustzijn van jouw positie. Je bent namelijk het visitekaartje van het CBR. Je hebt uitstekende kennis van wet- en regelgeving, een vereiste binnen het CBR. In een momentopname beoordeel jij en leg je uit of iemand wel of niet klaar is om aan het verkeer deel te nemen. Een hele verantwoordelijkheid.

Hoe ziet de dag eruit als examinator bij het CBR?

Als examinator is geen dag hetzelfde en élk uur is een nieuw avontuur. Om 08.00 staat de eerste examenkandidaat bij jou aan je bureau. Samen ga je op weg voor een autopraktijkexamen. Spannend, want het is niet de eerste keer dat de kandidaat op weg gaat. Gelukkig weet jij deze persoon gerust te stellen, zodat deze het beste uit zichzelf kan halen. Een krap uur later mag jij het nieuws vertellen: de kandidaat is geslaagd! Een aantal examens later geniet je met jouw collega’s van een gezellige lunch. ’s Middags staan er nog drie examenkandidaten gepland. Met een tevreden gevoel ga je naar huis. Als examinator sta je namelijk aan de basis van de verkeersveiligheid van Nederland. Op naar morgen, een nieuw avontuur!

Hier kan je op rekenen

goede arbeidsvoorwaarden

Goede arbeidsvoorwaarden

Ruime mobiliteitsregeling

Ruime mobiliteitsregeling

Opleiding

Opleiding

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

job alert

Mis geen interessante vacatures.
Stel een job alert in!