Bedrijfsjurist

Voor onze juridische afdeling in Rijswijk zijn wij op zoek naar een bedrijfsjurist (30 tot 37,5 uur)

Informatie

  • Overig
  • wo
  • Rijswijk

In deze functie

Ben jij werkzaam als bedrijfsjurist in de breedste zin van het woord. Deze rol is uniek en bijzonder op juridisch gebied, vanwege de diversiteit en de zeer uiteenlopende dossiers die je behandelt. De positie van het CBR als overheid (zelfstandig bestuursorgaan) brengt mee dat de politiek nooit ver weg is. In de kern geef je juridische adviezen, waarmee de organisatie, het organisatiebeleid en het producten- en dienstenaanbod van het CBR optimaal worden afgestemd op de (inter)nationale wet- en regelgeving. Je fungeert als vraagbaak op inhoudelijk gebied voor het management, directie en overige belanghebbenden, waarmee je dagelijks om de tafel zit. Je neemt deel aan in- en externe bijeenkomsten, projectgroepen en verandertrajecten, om kennis te delen en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Verder ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van “juridische” zaken, procedures en contracten. Je toetst beleidsontwikkelingen, leest mee met uitvoeringstoetsen en bent betrokken bij verandertrajecten. Je signaleert zowel interne als externe ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor het CBR en anticipeert daarop. Tot slot bouw je aan en onderhoud je een netwerk van relevante in- en externe partners uit zowel de publieke als private sector. Als bedrijfsjurist rapporteer je rechtstreeks aan de manager Juridische Zaken.

Het CBR vraagt

Een afgeronde WO studie Rechten, waarin een specialisatie in bestuursrecht en/of civiel recht een pré vormt. Je hebt ongeveer 3 tot 7 jaar relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur ook in een overheidsomgeving. Stevige kennis van en inzicht in relevante wet- en regelgeving is onontbeerlijk. We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte persoonlijkheid, die graag een generalistische rol vervult en over een kritische geest beschikt. Naar iemand die strategisch sterk is en zowel naar binnen als naar buiten kijkt. Een collega die samenwerkt, initiatief neemt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bezit.

Een assessment kan deel uitmaken van deze selectieprocedure.

Het CBR biedt

Een uitdagende en impactvolle functie in een organisatie die volop in verandering is. Binnen een complexe omgeving met veel verantwoordelijkheid. Daarnaast een professionele werkomgeving met enthousiaste collega’s en een open werksfeer. Een collegiaal team dat ruimte biedt voor eigen initiatief en zelfontplooiing. Een jaarcontract in eerste instantie, met uitzicht op een vaste aanstelling. Een salaris van minimaal €4075,02 met een uitloop tot €5745,04 bruto per maand, 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een fulltime werkweek van 37,5 uur. 4 dagen per week werken, behoort eventueel tot de mogelijkheden. 

Bedrijfsinformatie

De opdracht van het CBR is het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en het bevorderen van de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Wij willen een professionele publieke dienstverlener zijn die burgers de best mogelijke klantervaring levert. Onze prioriteiten zijn: klantgerichtheid, samenwerken en persoonlijke bijdrage. Werken bij het CBR betekent samenwerken. Dat gebeurt in een prettige en collegiale werksfeer. De betrokkenheid van onze medewerkers is groot. Wij voelen allemaal de maatschappelijke relevantie van ons product. Professionaliteit is cruciaal in onze dienstverlening en daar staan wij met zijn allen voor.
De stafafdeling Juridische Zaken van het CBR bewaakt en bevordert de juridische integriteit van de organisatie. Als gevolg van een snel veranderende maatschappij, staat deze afdeling voor de uitdaging hoe om te gaan met toekomstgerichte vraagstukken en veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als de Wet open overheid , de AVG en de komst van de zelfrijdende auto. Het betreft een team van 4 bedrijfsjuristen, waaronder de manager, met daarnaast de FG en een viertal medewerkers Meldpunt klachten. Het team is volop in ontwikkeling en is op zoek naar een collega bedrijfsjurist die de club komt versterken.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief via de link solliciteer. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  het secretariaat van de afdeling Juridische Zaken, op telefoonnummer 088 227 6017.

Er wordt gevraagd naar een Verklaring omtrent het Gedrag.
Externe acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recruitment Afdeling

Contactpersoon 088 - 2275810 Stuur e-mail