Manager Digitale Informatie Voorziening

Het CBR is voor de divisie Rijgeschiktheid in Rijswijk op zoek naar een fulltime manager Digitale Informatie Voorziening.

Informatie

 • Management
 • hbo
 • Rijswijk

In deze functie

Vervul jij een zeer veelzijdige rol, als manager van de recentelijk ingerichte afdeling Digitale Informatie Voorziening (DIV). Veel veranderingen zijn al gerealiseerd. Vanaf nu moet er gewerkt worden aan het effectiever en efficiënter maken van de processen en systemen. Als manager DIV moet je jouw focus evenredig verdelen over de volgende taakgebieden:

 • Leidinggeven aan de medewerkers DIV

Je begeleidt, instrueert, coacht en motiveert jouw medewerkers en controleert de kwaliteit én de kwantiteit van de uitvoering van werkzaamheden. Je realiseert de juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting binnen de afdeling, signaleert en bespreekt de ontwikkelbehoeften en voert eventuele werving- en selectiegesprekken voor vaste of tijdelijke krachten. Ook ben je verantwoordelijk voor het voeren van jaar- en voortgangsgesprekken en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

 • Realiseren van de productiviteit, KPI’s en financiële doelstellingen

Je stuurt op de kwaliteit en productiviteit en daarmee op de KPI’s van de afdeling DIV en bewaakt deze continu. Je stuurt op het effectiever en efficiënter maken van de DIV- en Rijgeschiktheidsprocessen en doet voorstellen voor proces en/of systeem optimalisaties en implementeert en borgt deze binnen de afdeling. Verder lever je een bijdrage aan de totstandkoming van de begroting en het budget van de afdeling DIV, welke eveneens door jou bewaakt wordt. Waar nodig signaleer jij afwijkingen en maak jij voorstellen voor bijstellingen en/of oplossingen.

 • Optimaliseren en borgen

Je beheert en onderhoudt samen met je collega managers het kwaliteitskader van de divisie Rijgeschiktheid. Je voert controles uit in het kader van kwaliteit beleid, protocollen, werkprocessen en werkinstructies binnen het aandachtsgebied. Denk daarbij aan (deelwaarnemingen) kwaliteitschecks op de door de medewerkers DIV verrichte werkzaamheden, maar ook verbandcontroles gericht op volledigheid van de verwerking. Resultaten worden door jou geanalyseerd en je informeert belanghebbenden hierover. Hierin signaleer je structurele knelpunten en formuleer je voorstellen ter verbetering, welke jij implementeert en borgt in de afdeling.

 • Uitbouwen van de DIV dienstverlening

De divisie Rijgeschiktheid is continue in beweging en implementeert nieuwe en aangepaste processen en producten. Je participeert in deze veranderingen met als doel voor DIV en voor Rijgeschiktheid de werkprocessen adequaat in te richten en te borgen.

Tot slot ben je in deze functie ook verantwoordelijk voor het volgen en signaleren van ontwikkelingen en trends in het vakgebied en omtrent relevante wet- en regelgeving, zodat deze door vertaald kunnen worden naar concrete implementatieplannen. Je onderhoudt zowel interne als externe netwerkcontacten, en zorgt dat het CBR vertegenwoordigd is in diverse projecten en werkgroepen. Als manager DIV ben je lid van het managementteam van Rijgeschiktheid en rapporteer je rechtstreeks aan de divisiemanager.

Het CBR vraagt

 • Een minimaal afgeronde Hbo opleiding met relevante studierichting;
 • aantoonbare ervaring met integraal leiding geven;
 • kennis van kwaliteitsmanagement en geldende wet- en regelgeving;
 • een initiatiefrijke en klantgerichte samenwerker, die zeer accuraat en zorgvuldig is;
 • een inspirerend leidinggevende die verantwoordelijkheid voelt en neemt;
 • bereidheid om in avonden en weekenden te werken;
 • het vormt een pré als je woonachtig bent in de regio Rijswijk.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Het CBR biedt

Een impactvolle functie met een uitdagend en veelzijdig karakter. In een organisatie die volop in verandering is. Daarnaast een professionele werkomgeving, met enthousiaste collega’s en een open werksfeer. Een salaris van minimaal € 4.136,15 Euro met een uitloop tot maximaal € 5.831,22. Euro per maand, 8% vakantietoeslag, 8.33% eindejaarsuitkering, een fulltime werkweek van 37,5 uur. We bieden in eerste instantie een jaarcontract bij het CBR, met de intentie over te gaan naar een verlenging of vaste aanstelling.

Bedrijfsinformatie

De opdracht van het CBR is het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en het bevorderen van de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Wij willen een professionele publieke dienstverlener zijn die burgers de best mogelijke klantervaring levert. Onze prioriteiten zijn: klantgerichtheid, samenwerken en persoonlijke bijdrage. Werken bij het CBR betekent samenwerken. Dat gebeurt in een prettige en collegiale werksfeer. De betrokkenheid van onze medewerkers is groot. Wij voelen allemaal de maatschappelijke relevantie van ons product. Professionaliteit is cruciaal in onze dienstverlening en daar staan wij met zijn allen voor.

De divisie Rijgeschiktheid beoordeelt op basis van de wet- en regelgeving, de geestelijke en lichamelijke geschiktheid en rijvaardigheid van (aanstaande) bestuurders. De divisie is onderverdeeld in de afdelingen Medisch, Mededelingen en Bezwaar en beroep. Rijgeschiktheid beoordeelt jaarlijks zo’n 600.000 Gezondheidsverklaringen, die nodig zijn om het rijbewijs te halen of te houden. Daarnaast behandelen we jaarlijks ruim 20.000 mededelingen van de politie van bestuurders van wie wordt getwijfeld aan de rijvaardigheid of rijgeschiktheid. In totaal telt deze divisie zo’n 350 medewerkers.

De afdeling Digitale Informatie Voorziening

De divisie Rijgeschiktheid wil haar dienstverlening continu blijven verbeteren door verder te digitaliseren en optimaliseren, zodat steeds meer burgers en ketenpartners informatie digitaal gaan doorgeven. Om dit op een efficiënte en betrouwbare manier te realiseren, en te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van o.a. privacy en archivering, heeft de divisie Rijgeschiktheid de afdeling Digitale Informatie Voorziening ingericht. De afdeling DIV is verantwoordelijk voor het registreren, verwerken en archiveren van documenten. Alle inkomende en uitgaande informatiestromen, zoals  fysieke post, en internetportalen, worden door deze afdeling gemonitord en afgehandeld. Zowel voor in-als externe klanten van de divisie Rijgeschiktheid. De afdeling bestaat uit 30 medewerkers.

Interesse?

Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief met CV via de link ‘solliciteer’.Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Ingrid Castricum, divisiemanager Rijgeschiktheid bij het CBR, via telefoonnummer 088 227 5602. Of met André Boomars, interim manager DIV, via telefoonnummer 06 5144 0067.

Recruitment Afdeling

Contactpersoon 088 - 2275810 Stuur e-mail